Köp, sälj, annonsera

Tips för daytrading

Gör en plan och håll dig till den

daytradingDet är lätt att ryckas med av känslor i den hektiska daytradingmiljön, och därför är det extremt viktigt att göra en plan i förväg och sedan följa den. Det kan låta enkelt, men det är den här punkten väldigt många aspirerande daytraders misslyckas med.

Det är viktigt att din plan är detaljerad. Tag gärna hjälp av funktioner som stop-loss och take-profit för att säkerställa att ordrar verkligen läggs vid rätt prispunkter.

Du kan inte räkna med att varje affär ska gå med vinst, så din plan måste innehålla lösningar för att hantera och begränsa förluster. Riskhantering, inklusive riskspridning och riskbegränsning, är en mycket viktig aspekt av framgångsrik daytrading.

Lär dig om olika sorters daytrading

Det finns många olika tekniker för framgångsrik daytrading. De flesta som är nyfikna på att prova på daytrading har tidigare kommit i kontakt med någon viss teknik, till exempel för att de sett den på film, och tänker att det är just så man ägnar sig åt daytrading. Sanningen är att det finns många olika tekniker som är värda att läsa på om innan man sätter igång.

Handla inte med allt

När man börjar med daytrading är det lätt att man lockas att hoppa på varje affär man ser vinstpotential i. Den där aktiekursen kommer helt klart att gå upp, den där valutan är väldigt trolig att stärkas, jag såg just ett matnyttigt tips om världsmarknadspriset på guld, och så vidare…..

Att planlöst hoppa på varje tillfälle du snubblar över är inte en teknik vi rekommenderar. Öva dig på att se bra möjligheter och vända dem ryggen.

Välj ut vilken nisch du ska handla i och fokusera på den. När du kontinuerligt gått plus över tid kan det vara läge att utöka ditt område, steg för steg. Du kan till exempel börja med ett visst valutapar och bara handla med det. Om det går bra, gå vidare till ytterligare ett valutapar, och så vidare.

Testa om daytrading är rätt för just dig

Försök uppnå självinsikt när det gäller vilken typ av trading (eller ingen trading alls) som är rätt för just dig. Vi har alla olika preferenser, personlighetstyper, livssituationer, och så vidare.

day tradingGenerellt sett brukar daytrading passa bra för personer som vill vara 100% fokuserade medan de handlar, men sedan vill kunna koppla bort daytradingen och inte behöva oroa sig över några öppna positioner. Daytrading tenderar att vara intensiv och inte något man gör med vänsterhanden, särskilt inte om man till exempel ägnar sig åt scalping där varje minut kan spela en signifikant roll.

Vissa personer älskar att hänge sig åt intensiv daytrading, och är sedan bra på att koppla bort daytradingen och ladda sin batterier inför nästa session. För andra fungerar det sämre. Stressen under själva sessionen tär på dem, eller så klarar de inte av att koppla bort daytradingen under resten av tiden utan blir besatta av att ägna sin lediga tid åt att samla in fakta, analysera och försöka förutspå marknaderna. Det finns också de som faller i gropen att ägna alldeles för mycket av dygnet åt daytrading. När du blir trött kommer du att prestera sämre, missa viktiga detaljer, göra fler misstag och vara mer benägen att agera på känsla. Att det idag går att ägna sig åt vissa sorters trading dygnet runt har ökat risken för den här typen av dikeskörning.