Köp, sälj, annonsera

Annons Arbitrage

Tjäna pengar genom annons arbitrage

Annons arbitrage kanske låter komplicerat men som i så många andra fall är det ett komplicerat namn på en enkelt princip. Att syssla med annons arbitrage innebär helt enkelt att man läser igenom alla annonser man ser inom ett område man kan väl och sedlarköper allt som säljs till ett lågt pris för att sedan sälja det igen till ett högre pris. Man drar med andra ord nytta av sin kunskap inom ett område för att hitta de möjligheter att tjäna pengar som uppstår när mindre kunniga personer säljer saker billigt. Bristande kunskap är dock bara en av många anledningar att folk säljer saker billigt. I många fall är de t.ex. villiga att ge ett bra pris för att få en snabb affär. Här nedan kommer vi ge en kortfattade introduktion till annons arbitrage.

Om du vill syssla med annons arbitrage så behöver du nog med kontanter för att kunna köpa dina första köp. Hur mycket pengar du behöver beror på hur mycket du vill tjäna och om du vill kunna dra nytta av alla bra möjligheter som uppstår. Det är möjligt att börja med relativt lite pengar och sedan arbeta sig upp till en större och större budget. Detta förutsätter dock att man inte behöver livnära sig på sitt handlande. Om man vill kunna livnära sig på denna typ av arbitrage behöver man en betydligt större budget. Om du funderar på att börja med arbitrage bör du granska din marknad och dina behov för att se hur mycket pengar du behöver för att kunna börja med arbitrage och för att se om det överhuvudtaget är möjligt att leva på arbitrage i ditt område. Detta är inte alltid möjligt på mindre orter.

Om du vill börja med annons arbitrage är det några saker som det är viktigt att tänka på.

 • Varans totala pris:

  Fokusera inte blint på hur mycket något kostar. Du måste även titta på var objektet befinner sig och hur mycket det kommer kosta för dig att hämta varan. Ta både din tid och bensinkostnader etc. i beaktande. Om varan inte är särskilt värdefull kan dessa faktorer snabbt förvandla en bra affär till en dålig.

 • Var tidigt ute:

  Annonser där varor säljs till bra pris säljs ofta mycket snabbt. Det är därför viktigt att du snabbt kontaktar säljare när de lägger upp en annons och att du är villig att snabbt sätta dig i bilen. Jag rekommenderar att du använder dig av ett notifikationssystem så att du ögonblickligen får en notifikation i din mobiltelefon när en annons som innehåller vissa nyckelord publiceras. På detta sätt kan du kontakta en säljare inom minuter från att de postat annonsen och potentiellt slutföra transaktionen inom ett par timmer eller mindre. Ha alltid kontanter redo så att du snabbt kan agera på annonser.

 • Pruta men var inte dumsnål:

  Om du sysslar med arbitrage kan det ofta vara bättre att försöka säkra affären snarare än att pruta. Om priset redan är bra kan det vara bättre att bara säga att du köper den. Att du kommer och hämtar varan om en timme snarare än att försöka sänka priset 100 kr till. Riskera inte 1000kr genom att försöka tjäna 100 kr mer.

  Ett undantag från detta är dock när du redan är hos säljaren. I detta fall kan du pruta i utbyte mot direkt betalning där på platsen. om säljare ser pengarna är han troligare att acceptera ett lägre pris.  Detta kan ofta sänka priset några hundra till. Var dock inte för girig. Säljaren skal också känna sig nöjd. Han kanske vill sälja något mer i framtiden. Om säljaren inte vill sänka priset direkt utan erbjuder att återkomma till dig om priset senare är det ofta bäst att fråga vilket pris du kan få köpa den för nu. Att göra en andra resa kostar pengar och som vi nämnde tidigare. Man skall aldrig riskera att förlora en affär för att man är snål.

 • Stulna varor:

  stöldKom ihåg att det inte är ovanligt att stulna varor säljs på annons. Detta är särskilt viktigt att koma ihåg om du sysslar med arbitrage. Att av misstag ha köpt en stulen tv på annons som privatperson är en sak (fortfarande illegalt). Att av misstag ha köpt 10 stulna tv apparater som står i ens hem är en helt annat sak. Du kommer ha mycket svårare att övertyga polisen eller en domare om att du var i god tro om du köpt 10 stulna TV-apparater.  Du skall därför alltid göra allt du kan för att undvika att köpa stulna varor. Det är också bra om du för ett detaljerat arkiv över exakt vart du köper allt du köper. Att ha bilder på säljarna kan vara bra om dessa accepterar detta.

  Det kan vara svårt att veta exakt när något är stulet men om du t.ex. kommer in i förortslägenhet med 10 TV apparater bör du kanske överväga att de kan vara stulna.

 • Skatter:

  Det kan vara frestande att aldrig rapportera några av de pengar man tjänar till skatteverket. Särskilt om man inte lever på arbitrage. Allt man gör är ju att man köper och säljer objekt då och då. Sanningen är dock att du är skattskyldig för alla dina vinster som du gör när du säljer begagnade objekt. Exakt vilken skatt du skall betala beror på hur mycket du säljer per år. Om du gör det som en hobby, som investeringar skall du betala reavinstskatt (inkomst på kapital). Om du gör det mer professionellt kan det dock istället ses som inkomst på arbete.

Personer som sysslar med annons arbitrage anklagas ibland för att förstöra andrahandsmarknaden genom att göra det omöjligt för vanliga människor att göra fynd. Att säljarna blir lurade när de säljer till en person som direkt försöker sälja objektet dyrare. Det är sant att ett fåtal säljare tar ila vid sig om de märker att du senare annonserar ut det du köpte från dem till ett högre pris. Det är dock din rätt och de flesta är bara glada de har sålt objektet. Vad som händer sedan berör inte dem. De som sysslar med annons arbitrage är mycket viktiga för marknaden. De hjälper till att öka likviditeten på marknaden så att det är möjligt att snabbt sälja saker. De hjälper även till skapa ett mer stabilt marknadspris på andrahandsmarknaden. Saker som är prissatta för lågt säljer mycket fort. Vilket lämnar de mer korrekt prissatta objekten på marknaden (och de som är för dyra). Du skall därför aldrig känna att du på något sätt drar nytta av någon (om du inte försöker prutta alltför mycket) när du köper och säljer saker.  Tvärtom är du en viktig del av marknaden som hjälper många att snabbt sälja sina saker till en pålitlig betalande köpare.