Köp, sälj, annonsera

Att hitta bra köp

fyndDet finns massvis med fynd att hitta på Sveriges annonsmarknader. Det finna en lång rad olika skäl till att de gamla ägarna säljer ut sin egendom de inte lägre vill ha billigt. En vanlig anledning till att sälja något billigt är att man bara vill ha en snabb affär och bli av med sina saker så snabbt som möjligt. De allra bästa fynden vara dock aldrig länge och man måste därför hålla sina ögon öppna för att ha en chans att hinna dra nytta av dem. Den bästa tekniken för att göra detta varierar beroende på vilket medium annonsen publicerat genom.

  • Om du föredrar att använda dig av lokala annonser i din lokala morgontidning tidigt på morgonen och om du ser något som är av intresse bör du ringa säljaren så snart som kutym tillåter. Kom dock ihåg att säljaren kanske inte vill bli uppringd klockan fem på morgonen utan att du bör vänta tills lite senare.
  • Om du föredrar att använda dig av annonsmarknader som blocket så kommer annonserna där upp fortlöpande så man kan inte gå igenom en viss tid varje dag och veta att man är bland de första att läsa dem. Med annonser på annonsmarknaden måste man istället fortlöpande kolla de senaste lokala eller nationella annonserna. På många sajter kan man som hjälp välja att få ett meddelande varje gång en ny annons som matchar ens nyckelord eller intresseområden postas. Dessa funktioner kan vara mycket hjälpsamma och ger en mycket större chans att vara den första som ringer på en annons. Om man använder sig av dessa funktioner är det dock väldigt viktigt att man direkt följer upp och tittar på de annonser man får meddelanden om. Om man inte gör det ger funktionerna endast ett mindre värde.
  • Annonser på nisch webbsidor. Annonser som postas på webbsidor som handlar om en specifik hobby eller dylikt har ofta färre läsare än annonser hos annonsmarknader eller i dagstidningar. Det är därför oftast inte lika viktigt att upptäcka annonser så fort som möjlig. Det är dock fortfarande en bra ide att läsa annonserna en till två gånger om dagen om man inte vill bomma något fynd. Om du ser något du vill köpa skall du kontakta säljaren så fort som möjligt.
  • Auktioner och auktionssajter skiljer sig mycket från andra annonstyp. Här tjänar man inget eller mycket lite på att vara den första som upptäcker en auktion. Det viktiga här är att vara den högsta budgivaren med ett så lågt bud som möjligt när auktionen slutar. Detta innebär att man inte behöver övervaka auktionssajter lika noga. En gång om dan eller varannan dag är oftast tillräckligt för att aldrig missa en bra affär. Man måste däremot alltid vara närvarande för varje auktions slutfas för att kunna få det bästa möjliga priset. Ett tips för att maximera sina framgångar är att använda sig av en sniper som kan hjälpa dig att köpa objekt i sista sekunden. Det finns både gratis snipers och snipers man måste betala för att använda. De man betalar för är bättre men de gratis versionerna är bra nog i de flesta situationer.

Om man vill hitta så många fynd som möjligt på andrahandsmarknaden bör man bevaka så många annonsmarknader man kan och inte vara rädd att agera när man hittar ett fynd. Kom dock ihåg att alltid försäkra dig om att du inte köper stulna varor eller piratkopior.